Aroma e luleve ka një rol të rëndësishëm në eliminimin dhe zhdukjen e stresit. Sipas studimeve më të fundit të realizuara rezulton se aroma e luleve redukton dukshëm nivelin e stresit. Një hulumtim i tillë u krye në Japoni, ku eksperimentet u kryen në disa situata stresuese.

Arsyeja që aroma e luleve qetëson kur jeni të stresuar është impakti linalool agjent kimik në disa lloje lulesh si portokalli, mango apo limoni.

Këto studime rezultuan se linalooli kryen veprim represiv mbi disa ndryshime në qelizat e gjakut në atribuimin e stresit.

Aroma e luleve redukton nivelin e stresit

About The Author
-