Sipas një hulumtimi të fundit për çiftet me lidhje jetëgjatë, më të lumturit janë ata që komunikojnë dhe bëjnë seks më shpesh. 

Ky hulumtim që është publikuar në The Journal of Sex Research, ka përfëshirë 40 çifte të martuar ose çifte që janë në lidhje që një kohë të gjatë.

Shumica e të anketuarëve kanë thënë se kanë qenë shumë të kënaqur me seksin që në gjashtë muajt e parë të lidhjes së tyre, transmeton Klan Kosova.

79 përqind e burrave dhe 81 përqind e grave kanë thënë se bëjnë seks së paku njëherë në javë.

Por ajo që është vënë si një prej pikave kryesore të një lidhje të fortë është komunikimi.

Shumica e çifteve kanë thënë se arsyeja pse lidhja e tyre është e fortë dhe ka mbijetuar është pikërisht komunikimi.

Profesori Jacque Gabb ka thënë për The Independent, se në zgjatjen e dashurisë në mes të një çifti ndikon qoftë komunikimi verbal ashtu edhe ai jo verbal.

Çfarë ndikon në jetëgjatësinë e një lidhje dashurie

| Te Ndryshme |
About The Author
-