Legjenda thotë se një djalë duhet të mbajë gjithmonë me vete një prezervativ në portofol ose në xhepin e pasëm të pantallonave. Vetëm për të qenë i sigurtë në ndonjë situatë të paplanifikuar…

Por keni vepruar gabim deri tani.

Kjo për shkak të temperaturës dhe fërkimit.

“Nxehtësia, lagështia, fërkimi dhe drita mund të ndikojnë në cilësinë e prezervativëve dhe t’i bëjnë ato më pak efektive,” thotë drejtuesja e fondacionit FPA për shëndetin seksual, O’Sullivan.

Xhepat kanë gjithnjë temperaturë të lartë duke qenë se janë në kontakt të vazhdueshëm më trupin, dhe kjo dëmton prezervativët dhe mund të çojë dhe në çarje të tyre. Gjithashtu, shto dhe rrezikun e kontaktit me mjete të mprehta si çelësat apo sende të tjera. Ju gjithashtu duhet të shmangni mbajtjen e prezervativëve në dollapin tuaj të tualetit (lagështia mund të shkaktojë dëme), në pragun e dritares ose kudo tjetër ku bien rrezet e diellit direkte, në këpucë dhe çorapë etj.

Që tani e tutje, më të kujdesshëm djema!

Djema bëni kujdes, mos i mbani kurrë prezervativët në portofol

About The Author
-