Jo vetëm sasia, edhe koha e të ushqyerit ndikon në shtimin në peshë

Ndonëse dimë që sasia e ushqimit që konsumojmë ndikon në peshën tonë trupore duket se edhe një tjetër faktor i lidhur po me ushqimin ndikon në shtimin e kileve ose jo.

Koha në të cilën konsumojmë një vakt ka të bëjë pikërisht me këtë pjesë. Sipas një studimi të kryer nga kërkues japonez, për 5 vite me radhë kanë vëzhguar 1.083 të rritur dhe më pas i kanë ndarë në 4 kategori sipas shpejtësisë së konsumimit të ushqimit.

Pas afatit kohor të 5 viteve u arrit në përfundimin se personat që hanë shpejt kanë probleme me metabolizmin e tyre dhe shtonin peshë më shumë në pjesën e belit dhe barkut, gjithashtu kanë presion më të lartë të gjakut.

Nëse hamë shpejt nuk i japim mundësi trurit të përpunojë informacionin dhe ndjesia e ngopjes vjen me vonesë duke na shtyrë të hamë më shumë sesa vërtetë kemi nevojë

Jo vetëm sasia, edhe koha e të ushqyerit ndikon në shtimin në peshë

| Shëndeti, Showbiz |
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>