Dikur mendohej se vetëm koha e shëron një zemër të thyer, por tani shkencëtarët thonë se aspirinat mund të jenë mënyra më e mirë për t’u shëruar pas ndarjes.

Profesori i psikologjisë, Water Mischel, nga Universiteti i Kolumbisë, beson se dhimbja psikologjike e përfundimit të një lidhje dashurie është e njëjtë me dhimbjet fizike, dhe duhet të trajtohet si çdo lëndim tjetër, transmeton Telegrafi.

Ai gjithashtu beson se diskutimi i ndjenjave me shokë vetëm sa do e rritë depresionin, prandaj këshillon që të qëndroni sa më të mbyllur.

“Kur e shikoni fotografinë e personit që ua ka thyer zemrën, ju do të përjetoni dhimbje në të njëjtën zonë të trurit që aktivizohet kur e digjni dorën. Pini dy aspirina dhe gjithçka do të jetë më mirë”, tregon ai.

Edhe studimet e mëhershme kanë sugjeruar se njerëzit i përjetojnë dhimbjet romantike në të njëjtën mënyrë që i përjetojnë dhimbjet fizike.

Si ta shëroni një zemër të thyer? Pini dy aspirina dhe mos flisni!

About The Author
-