Përkundër asaj që shihni dhe dëgjoni për dashuri të përjetshme, ka dhe ndarje, nga ata që shkenca ka provuar të jenë më të dhimbshme.

Sipas një studimi të ri nga Universiteti Comell, ndarja më e dhimbshme është kur dikush të refuzon. E thënë më thjeshtë, partneri ju braktis për një tjetër, ose zgjedh dikë tjetër në vendin tuaj.

Që të refuzohesh nga dikush është më e dhimbshme sesa ndarja që justifikohet nga njëri partner të braktis, se dëshiron të kalojë kohë vetëm. Hulumtimi ka përfshirë katër eksperimente të ndryshme me 600 pjesëmarrës, dhe secili nga 4 studimet zbuloi se njerëzit ndiheshin keq kur refuzoheshin.

Refuzimi shkakton përçarje të mëdha dhe thyen shumë zemra.  Në këtë rast, partneri i refuzuar do kërkonte një shpjegim, por në të shumtën e rasteve nuk ka përgjigje.

 

Studimi: Ja cila lloj ndarje dhemb më shumë!

About The Author
-