Nëse shkoni  të vizitoni një  shtet të ri  duhet të keni  keni kujdes se si përdorni shenjat e duarve pasi ato mund  të konceptohen ndryshe.

Shenja “OK”, në Australi, SHBA e Kanada nënkupton përmbushjen apo kënaqësinë, teksa në Brazil kuptohet si gjest i pahijshëm.

Image result for hand gesture okay

 

Ndërsa gishtat  në fomrë të brirëve në ShBA prezantohet muzika Rock, teksa në Portugali, Spanjë, Itali dhe Kolumbi i bie se gruaja po e tradhton bashkëshortin e vet.

Image result for the horn fingers

Gishtat e bashkuar në Itali nënkuptojnë pyetjen: Çfarë po dëshironi? teksa në Turqi përdoret kur diçka është e bukur,  ndërsa në Maroko kur dëshironi qetësi përdorni këtë shenjë.

 

Image result for the fingers together

E vetmja shenjë që njihet e njëjtë në tërë botën ëshët gishti i mesëm.

Image result for fuck you fingers

 

Do të vizitoni një shtet të ri ? Ja si të kuptoni gjuhën e gjesteve

About The Author
-