WIZZ AIR MERR NË DORËZIM “A321NEO” E SAJ TË PARË NJË VION I RI PËR WIZZ

Wizz Air, një nga linjat më të shpejta në rritje të Evropës dhe bartësja me kosto më të ulët në Evropën Qendrore dhe Lindore sot ka marrë në dorëzim avionët e parë Airbus neo me porosi në Hamburg. Avioni i ri i gjeneratës Airbus A321neo ka dy motorrë Pratt & Whitney GTF dhe përmban kabinën më të gjerë me 239 ulëse në një konfigurim të vetëm të klasit dhe ofron fleksibilitet maksimal të Wizz Air, efikasitet të karburantit dhe kosto të ulëta operative.


Wizz Air operon në një flotë prej 108 aeroplanësh Airbus A321 dhe A320 në Evropë. Me 5 aeroplanë A321ceo dhe 256 A321neo dhe A320neo me porosi, Wizz Air është konsumatori më i madh i Airbus në të gjithë botën.
A320neo dhe anëtarët e familjes së tij të avionëve kanë filluar dhe integruar teknologjitë më të fundit, duke përfshirë motorët e saj të ri gjenerues dhe dizajnin e kabinës së referencës së industrisë, duke ofruar vetëm 20 përqind të kursimeve të kostos së karburantit. A321neo gjithashtu ofron përfitime të rëndësishme mjedisore me pothuajse 50 përqind ulje të zhurmës në krahasim me avionin e gjeneratës së mëparshme. Që nga hyrja në shërbim në fillim të 2016, motori GTF i Pratt dhe Whitney ka demonstruar aftësinë e tij për të reduktuar djegien e karburantit me 16 përqind dhe azot oksideve me 50 përqind.


Duke folur në ceremoninë e dorëzimit në Hamburg sot, Jozef Váradi, CEO i Wizz Air tha: “Sot ne afrohemi me fillimin e një epoke të re në historinë e Wizz Air. Ne jemi krenar për të mirëpritur avionin tonë të parë GTF-powered A321neo në flotën tonë në rritje – avioni i parë nga rendi më i madh në botë i Airbus. Ne jemi të bindur se A321neo do të jetë avion i duhur për WIZZ, ndërsa ne vazhdojmë të rritemi në një nivel drejtues të industrisë dhe të zgjerojmë shtrirjen tonë të tregut në të gjithë dhe përtej Evropës. Ky avion i teknologjisë së ardhshme do të na bëjë të mundur të bëhemi një nga kompanitë ajrore më të gjelbra duke ulur kostot tona operative në mjedisin aktual makroekonomik, pasi ne mbetemi çmimi më i ulët dhe prodhuesi më i ulët i kostos për njësi në Evropë. Wizz Air do të vazhdojë të stimulojë kërkesën për udhëtimin ajror në Evropën Qendrore dhe Lindore dhe më gjerë, duke ofruar çmimet më të ulta për klientët tanë, duke ofruar ende një eksperiencë të madhe të konsumatorëve në një nga flotat më të reja. “


“Ne e përshëndesim Wizz Air, klientin tonë më të madh A321neo, për marrjen e avionit të tij të parë sot,” tha Christian Scherer, Shefi i tregtisë së Airbus. “Ne jemi krenar që shohim avionin tone A321neo me kosto dhe efikaset të karburantit aq thelbësor në strategjinë e rritjes së Wizz Air, “shtoi ai.

“Ne e vlerësojmë me të vërtetë besimin që Wizz Air ka vendosur në motorët dhe shërbimet tona dhe marrëdhënien e fortë që kemi ndërtuar që nga fillimi i linjës ajrore”, tha Rick Deurloo, zëvendëspresident i lartë i Shitjeve, Marketingut dhe mbështetjes së konsumatorit në Pratt & Whitney. “Sot jemi të nderuar të festojmë këtë moment të veçantë dhe jemi të sigurt se teknologjia GTF që udhëheq industrinë, do të sigurojë Wizz Air me kursime të karburantit dhe përfitime mjedisore për shumë vite në vijim”.

“Ne në FPG Amentum jemi të kënaqur të bashkohemi me WIZZ Air në ofrimin e avionit të parë Neo të linjës ajrore. Ky rast gjithashtu shënon Neo e parë të FPG Amentum dhe afron marrëdhënien e FPG Amentum dhe WIZZ Air me shtatë avionë në total. Për më tepër, ne mirëpresimtë thellojmë këtë marrëdhënie të vlefshme dhe të gjatë në të ardhmen. – tha Eamonn Forbes, Shefi i tregtisë i FPG Amentum “


Rreth Wizz Air

Wizz Air është kompania më e madhe ajrore në Evropën Lindore dhe Qendrore.
Flota ajrore e saj përfshin 109 njësi ajrore të tipit Airbus A320 dhe Airbus A321.
Wizz Air fluturon drejt 650 drejtimeve nga 25 baza ajrore.
Wizz Air shërben si pikë lidhëse për 146 destinacione nga 44 vende të ndryshme.

Nën ombrellën e Wizz Air, operon një ekip prej pothuajse 4500 profesionistësh të shërbimit të aviacionit të cilët mundësojnë dhënien e një shërbimi superior dhe cmimeve vërtet të ulëta duke bërë që Wizz Air të jetë zgjedhja e 34 milion pasagjerëve në 2018..
Wizz Air është një kompani e listuar në Bursën e Londrës nën kodin WIZZ dhe në të gjithë treguesit e tjerë të FTSE 250 apo FTSE All-Share. Wizz Air është pjesë e Shoqatës Ndërkombëtare të Transportit Ajror (IATA), dhe Auditit Për Sigurinë Operacionale (IOSA), një pikë referimi globale e rëndësishme në vlerësimin e sigurisë ajrore.
Kompania kohët e fundit ka marrë vlerësimin më të lartë të sigurisë me 7 yje nga airlineratings.com, agjencia e vetme e sigurisë dhe e vlerësimit të produkteve në botë, dhe gjithashtu është nderuar me çmimin e Linjës Ajrore Të Vitit për vitin 2017 nga Aviation 100, një publikim prestigjioz vjetor që vlerëson performuesit më të shkëlqyer të vitit në industrinë e hapësirës ajrore.

Për informacion të mëtejshëm:

Wizz Air Group; communications@wizzair.com


Airbus Press Office
1 Rond-Point Maurice Bellonte
31707 Blagnac Cedex
France
Phone: +33 (0)5 61 93 10 00
Email: media@airbus.com
Web: airbus.com
Follow us on twitter: twitter.com/Airbus

WIZZ AIR MERR NË DORËZIM “A321NEO” E SAJ TË PARË NJË VION I RI PËR WIZZ

About The Author
-