Situata politike dhe ngërçi mes partive ka bërë që të shtyhet data për regjistrimin e koalicioneve në Komisionin Qendror Zgjedhor.

Afati i përcaktuar ishte data 19 prill, por edhe kjo datë do të shtyhet për në 2 maj.

Opozita prej 2 muajsh kërcënon me bojkot të zgjedhjeve duke kërkuar qeveri teknike.

Pas tejkalimit të 10 prillit si data limit kur partitë mund të regjistroheshin për zgjedhje, tashmë edhe 19 prilli si data e regjistrimit të koalicioneve.